ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4

10:00-20:00 Παραλαβή αριθμών συμμετοχής από το περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4

09:00-19:00 Παραλαβή αριθμών συμμετοχής από το περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας.

18:00 Συγκέντρωση στο περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας για δωρεάν ξενάγηση στο Ιστορικό Κάστρο της Χώρας από ξεναγό που μας παρέχει ο Δήμος Νάξου.

19:30 Τεχνική ενημέρωση στο υψηλότερο σημείο της μεσαιωνικής συνοικίας του Κάστρου, στη Σχολή Ουρσουλίνων.

Ορατό από μακριά, το πρόσφατα αναπαλαιωμένο και ανακαινισμένο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο αποπνέει μια αύρα επιστήμης και ακαδημαϊσμού, μια αύρα που αρμόζει στην ιστορία του, ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της εποχής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναφορικά με την εκπαίδευση. To Πολιτιστικό Κέντρο πρώην Σχολής Ουρσουλίνων προσφέρει εκπληκτική, πανοραμική θέα στο Αιγαίο, στον Ναό του Απόλλωνα και στα γύρω νησιά (Πάρο, Μύκονο, Σύρο).

20:30 Pasta Party στη Σχολή Ουρσουλίνων. Οι μάγειρες του «Catering Κορρές» θα μας ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και ο Σύλλογος παραδοσιακής μουσικής και χορών «Ζευς» θα μας βάλει στο κλίμα του νησιώτικου γλεντιού!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/4

8:00 Συγκέντρωση στο περίπτερό μας στο λιμάνι του νησιού για Δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης του αγώνα, στην Ποταμιά.

10:00 Εκκίνηση Apollon Race • 25

10:15 Εκκίνηση Dionisos Race • 10,8

15:00 Απονομή βραβείων στους νικητές

Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις γεύσεις προϊόντων του νησιού, αλλά όχι μόνο, σε μια μικρή γιορτή λήξης των δύο αγώνων!

15:30 Αναχώρηση λεωφορείων για τη Χώρα (Α)

17:00 Αναχώρηση λεωφορείων για τη Χώρα (Β)

ΔΕΥΤΕΡΑ

8:00 Όσοι δήλωσαν πως θέλουν να πεζοπορήσουν μαζί μας για το ψηλότερο σημείο του νησιού, την κορυφή Ζα θα συγκεντρωθούμε στο περίπτερό μας στο λιμάνι της χώρας για αναχώρηση με λεωφορεία προς Δανακό και σημείο αφετηρίας της πεζοπορίας. Θα έχουμε σνακ για όλους!! Της πεζοπορίας θα ηγηθεί η ομάδα Naxos Trekking, που ξέρουν τα βουνά της Νάξου απ’ έξω κι ανακατωτά!

Λίγα λόγια από τους Naxos Trekking για την πεζοπορία..

Η ανάβαση προς την κορυφή του όρους Ζα, την υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων με υψόμετρο 1004μ., περνάει από το παλιό μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Μαρίνα στο Δανακό. Στη διαδρομή συναντάμε την αρχαία επιγραφή λαξευμένη στο βράχο «Όρος Διός Μηλωσίου», που σημαίνει «Το βουνό του Δία (Ζα), προστάτη των προβάτων». Από την κορυφή θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στα γύρω νησιά.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάβασης: 1,5-2 ώρες

Εκτιμώμενος χρόνος κατάβασης: 1-1,5 ώρα

13:30 Επιστροφή στη Χώρα

Δεν έχεις πειστεί ακόμη ότι αξίζει να πεζοπορήσεις στην κορυφή Ζα; Κοίτα που θα βγάλεις selfie (!!!).

Τη φωτογραφία μας χάρισε ο φίλος μας και καλλιτέχνης Alex – Fish & Olive