ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

• Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παρακάτω όρων.

• Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό και δύσβατο έδαφος ή σε πλακόστρωτο με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τις συγκεκριμένες ημέρες των αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπλρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους στους αγώνες των 11 και 30,8χλμ.

Στον παιδικό αγώνα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν παιδιά μέχρι 14 ετών, ενώ αν η ηλικία του παιδιού το καθιστά μη ικανό να τρέξει μόνο του, θα πρέπει να τρέχει με τη συνοδεία κάποιου γονέα.

Στον αγώνα του κάστρου, μπορεί να συμμετέxουν όλοι όσοι είναι 15 ετών και πάνω.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Οι αθλητές μπορούν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους έως και την 18η Μαρτίου 2018. Σε αυτή την περίπτωση θα τους επιστραφεί το ήμισυ της αξίας (50%) του πακέτου συμμετοχής τουςΜετά το πέρας της 18ης Μαρτίου 2018, δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Υπάρχουν τρεις διαφορετικά κόστη για τους συμμετέχοντες

Castle Trail: Κόστος – 6 ευρώ

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

 • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • συμμετοχή στο αγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με τους κανονισμούς
 • συμμετοχή στο Pasta Party
 • νερό στο τέλος του αγώνα
 • αναμνηστικό μετάλλιο

Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται:

 • μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα

Συνδυαστικά πακέτα

Race 30,5km + Castle Trail: Κόστος  – 20 ευρώ

 • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • συμμετοχή στο αγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με τους κανονισμούς
 • συμμετοχή στο Pasta Party
 • τροφοδοσία στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού
 • αναμνηστικό μετάλλιο
 • μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα

Race 11km + Castle Trail: Κόστος  – 15 ευρώ

 • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • συμμετοχή στο αγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με τους κανονισμούς
 • συμμετοχή στο Pasta Party
 • τροφοδοσία στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού
 • αναμνηστικό μετάλλιο
 • μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα

Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό στον παρακάτω λογαριασμό της KOIN.Σ.ΕΠ. Activeland 7 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες από την ημέρα δήλωσης συμμετοχής.

EUROBANK

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0338.61.0200403694

IBAN: GR7302603380000610200403694

Δικαιούχος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Απαραίτητη είναι η ξεχωριστή αναγραφή του  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ  του κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος καθώς και λόγο κατάθεσης με τις λέξεις Castle Trail, 11km, 30,5km αντίστοιχα στο πεδίο ΣΧΟΛΙΑ στο καταθετήριο.

Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!  Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη. Καταθέσεις με ποσό λιγότερο από το κόστος συμμετοχής δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψη ως έγκυρες και το ποσό αυτό θα καταπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

• Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

• Αθλητής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή σε οποιονδήποτε αγώνα και δεν προσέλθει, δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:

Παιδικός αγώνας
• Γενική αγοριών
• Γενική κοριτσιών

Castle Trail
• Γενική αντρών
• Γενική γυναικών

Αγώνας 11χλμ.
• Γενική αντρών
• Γενική γυναικών

Αγώνας 30,5χλμ.

• Γενική αντρών
• Γενική γυναικών

Κατηγορίες αντρών
• 18-40 ετών
• 40+ ετών

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Κατηγορίες θα υπάρχουν εφόσον δηλωθούν 6 αθλητές ανά κατηγορία.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Περιγράφονται επακριβώς στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην κατηγορία «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» η οποία  αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος κανονισμού.

Για το 2018 τα όρια συμμετοχών ανά αγώνα είναι τα εξής:

 • Παιδικός αγώνας – Naxaki Race: 100 συμμετοχές
 • Castle Race: 400 συμμετοχές
 • Race 11χλμ: 200 συμμετοχές
 • Race 30,5χλμ: 200 συμμετοχές

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι, επίσης, υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα, όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης, όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και ως διακριτικά ορίζονται οι ταινίες έργου (κόκκινο και άσπρο) και οι ορειβατικές ενδείξεις -διακριτικά μπογιάς, που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή. Μέσα στα καλντερίμια θα υπάρχει σήμανση με βιοδιασπώμενο φωσφορίζον σπρέι, το οποίο σβήνει σε λίγες ημέρες.

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής.

Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης που θα καλύπτει τον αγώνα. Επίσης, θα υπάρχει σε ετοιμότητα και σε επιλεγμένα στρατηγικά σημεία εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.

Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό, ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα. Η ιατρική γνωμάτευση δεν πρέπει να είναι παλαιότερη των 30 ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Μόνο στον μεγάλο αγώνα των 30.8χλμ υπάρχει το χρονικό όριο των πέντε (5) ωρών. Υπάρχει 1 ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα στα μισά χιλιόμετρα της διαδρομής. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στο χρόνο που αναφέρεται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του σταθμού. Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.  Όσοι αθλητές τερματίσουν εκπρόθεσμα, σε χρόνο μεγαλύτερο των 5 ωρών, θεωρούνται ότι έφτασαν έγκυρα μέχρι το τελευταίο σημείο αποκλεισμού και θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εκπρόθεσμοι τερματίσαντες».

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύπτοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών, τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

Τηλέφωνο ανάγκης θα υπάρχει πάνω σε κάθε αριθμό για την περίπτωση που χρειαστεί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ο αγώνας κινείται σε ορεινό έδαφος και άρα σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα. Συνεπώς απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διοργανώτρια αρχή αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων, υποστηρίζοντάς τους σε επτά (7) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Ο μικρότερος αγώνας έχει λιγότερους σταθμούς τροφοδοσίας. Τρεις (3) έχει ο αγώνας 11χλμ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια όπως γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους, για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών. Κάθε αθλητής είναι πλέον υπεύθυνος για την επιλογή του σκεύους (κύπελλο, δοχείο, ασκός, μπουκάλι, παγούρι κλπ), το οποίο πρέπει να φέρει, ώστε να μπορεί να δεχτεί τις δικαιούμενες ποσότητες υγρών. Οι ποσότητες υγρών θα προσφέρονται με πρακτικό δοσομετρητή από το προσωπικό των Σταθμών. Για λόγους ταχύτητας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δοχεία με φαρδύ στόμιο, για γρήγορο γέμισμα. Οι αθλητές έχουν την ευθύνη μεταφοράς ενός ή δύο δοχείων για να δέχονται ξεχωριστά νερό και ισοτονικό. Κάθε αθλητής θα μπορεί να πάρει ΜΟΝΟ ένα τζελ, στους Σταθμούς που αυτό θα προσφέρεται. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα, επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών, γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διοργάνωση δεν παρέχει ποτήρια ή μπουκάλια για οικολογικούς λόγους.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι συνολικά 7 (επτά). Όλοι οι Σταθμοί Ανεφοδιασμού 7 (επτά), είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί ο αγώνας, άσχετα με το πόσο ακραίες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

ΠΟΙΝΕΣ

Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή.

Επιβάλλεται σε:

 • Ρύπανση διαδρομής,
 • Κοψίματα διαδρομής
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης,
 • Απώλεια αριθμού αθλητή.

Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης, όπως και καταλογισμός δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα, είναι αυξημένος. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλες τις φωτογραφίες για την προώθηση και διαφήμιση των αγώνων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξει.

Οι παραπάνω κανονισμοί ισχύουν και για τα τέσσερα αγωνίσματα.